Προεδρείο 9ης Ημερίδας Δημόσιας Υγείας

Aρχική Σελίδα Σύνδεσμος εγγραφής Πρόγραμμα Ομιλητές Προεδρείο

 

Master in Public Health – Information Προηγούμενες Χρονιές Σχετικοί Σύνδεσμοι Επικοινωνία

 

 

 

Καθ. Δρ. Νικόλαος Ζαμπόγλου, Διευθυντής, Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο 

Ο καθηγητής Νικόλαος Ζαμπόγλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λεμεσό της Κύπρου και το 1967 μετέβη στη Γερμανία για σπουδές. Έλαβε το πτυχίο της Φυσικής από το RWTH Aachen το 1974 με υποτροφία DAAD και το 1977 πήρε το διδακτορικό του στη Φυσική στο Πανεπιστήμιο του Ντίσελντορφ με υποτροφία του κέντρου πυρηνικών ερευνών (KFA Juelich). Ολοκλήρωσε το πτυχίο του στην Ιατρική το 1984 και το διδακτορικό του στην Ιατρική το 1989, από το Πανεπιστήμιο του Έσσεν.

Από το 1986 έως το 1992, ο καθηγητής Ζαμπόγλου κατείχε τη θέση του επιμελητή της ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας στο Πανεπιστήμιο του Ντίσελντορφ. Στη συνέχεια ανέλαβε καθήκοντα διευθυντή και καθηγητή του Τμήματος Ακτινοθεραπευτικής  Ογκολογίας στην κλινική του Offenbach, στο Ακαδημαϊκό Νοσοκομείο του Πανεπιστημίου Wolfgang-Goethe της Φρανκφούρτης, όπου παρέμεινε μέχρι το 2016.

Από το 1993 συνεβλήθηκε ως ερευνητής καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Αθηνών στο Ινστιτούτο Ηλεκτρονικών Συστημάτων και Υπολογιστών. Κατά την περίοδο 2001-2007 ήταν εκλεγμένο μέλος του προεδρείου της Γερμανικής Ακτινογκολογικής Εταιρείας, ενώ από το 2003 μέχρι το 2005 ήταν πρόεδρος της Γερμανικής Ακτινοογκολογικής Εταιρείας.

Εκλέγεται ως αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών το 2010. Το 2012 κηρύχθηκε επίτιμο Μέλος της Αυστριακής Εταιρείας Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας. Το 2015 τιμήθηκε με το βραβείο Alfred-Breit της Γερμανικής Εταιρείας Ακτινογκολογίας (ανώτατη διάκριση).

Από το 2016 ο Καθηγητής Ζαμπόγλου ενεργεί ως Ιατρικός Διευθυντής του Γερμανικού Ογκολογικού Κέντρου.  Επίσης, το 2017 αναγορεύθηκε επίτιμος διδάκτωρ του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, και ερευνητής καθηγητής του ιδίου τμήματος του ΤΕΠΑΚ.  Από το 2018 είναι τακτικός καθηγητής Ογκολογίας στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.