Πώς μεταδίδεται ο κορωνοϊός;

posted in: 😷 COVID-19 | 0

Οι άνθρωποι μπορούν να κολλήσουν τον κορωνοϊό, και κατ΄επέκταση να νοσήσουν με COVID-19, από ήδη μολυσμένα άτομα. Η ασθένεια μπορεί να εξαπλωθεί από άτομο σε άτομο μέσω μικρών σταγονιδίων από τη μύτη ή το στόμα που εξαπλώνονται όταν ένα άτομο με COVID-19 βήχει ή εκπνέει. Αυτά τα σταγονίδια προσγειώνονται σε αντικείμενα και επιφάνειες γύρω από το άτομο. Τότε άλλοι άνθρωποι κολλούν COVID-19 αγγίζοντας τα μάτια, τη μύτη ή το στόμα τους μετά που αγγίξουν αυτά τα αντικείμενα ή τις επιφάνειες. Οι άνθρωποι μπορούν επίσης να νοσήσουν με COVID-19 εάν εισπνεύσουν σταγονίδια προερχόμενα από ένα άτομο με COVID-19 που βήχει ή εκπνέει σταγονίδια. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό να παραμείνετε περισσότερο από 1 μέτρο μακριά από ένα άτομο που είναι άρρωστο.

Το πιο πάνω κείμενο είναι η ελληνική μετάφραση της ιστοσελίδας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που αφορά στον κορωνοϊό και στη νόσο COVID-19.

Παρακολουθείστε στο πιο κάτω βίντεο πώς μεταδίδεται η νόσος COVID-19  αλλά και τρόπους με τους οποίους μπορείτε να προστατευτείτε από αυτή. Το βίντεο είναι από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και περιέχει ελληνικούς υπότιτλους.