Συμπτώματα της νόσου COVID-19

posted in: 😷 COVID-19 | 0

Τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα της νόσου COVID-19 είναι ο πυρετός, η κούραση και ο ξηρός βήχας. Μερικοί ασθενείς μπορεί να έχουν πόνους, ρινική συμφόρηση, ρινική καταρροή, πονόλαιμο ή διάρροια. Αυτά τα συμπτώματα είναι συνήθως ήπια και αρχίζουν σταδιακά.

Μερικοί άνθρωποι μολύνονται αλλά δεν εμφανίζουν συμπτώματα και δεν αισθάνονται άρρωστοι. Οι περισσότεροι άνθρωποι (περίπου 80%) αναρρώνουν από την ασθένεια χωρίς να χρειάζονται ειδική θεραπεία. Περίπου 1 στους 6 ανθρώπους που νοσεί με COVID-19 είναι σοβαρά άρρωστος και αναπτύσσει δυσκολία στην αναπνοή.

Οι ηλικιωμένοι και εκείνοι που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, δηλαδή άτομα με υποκείμενα ιατρικά προβλήματα, όπως η υψηλή αρτηριακή πίεση, τα καρδιακά προβλήματα ή ο διαβήτης, είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν σοβαρή ασθένεια. Τα άτομα με πυρετό, βήχα και δυσκολία στην αναπνοή πρέπει να αναζητούν ιατρική φροντίδα.

Το πιο πάνω κείμενο είναι η ελληνική μετάφραση της ιστοσελίδας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που αφορά στον κορωνοϊό και στη νόσο COVID-19.